Beauty oplossingen Challenge dag 5, Met speciale zorg voor je ooghuid! Jeanette, Jessica en Daisy 06 83804644

De huid rondom de ogen, zoveel dunner dan de huid van de rest van het gelaat.

Geen wonder dat deze huid gevoeliger blijkt, sneller vochtlijntjes vertoont en speciale

verzorging nodig heeft. Maar wat kun je zoal doen voor deze tere huid?


De huid van de ogen vereist speciale zorg, tenminste wanneer je hem lang mooi wilt houden. De huid is teer, verslapt snel doordat hij dun is, ( 1/3 dunner dan het gelaat) en vertoont snel lijntjes en rimpeltjes.


Dag en Nachtcrème ook voor de ogen?De huid rondom de ogen is kwetsbaarder en dunner, functioneert op een andere wijze dan de gelaatshuid. Zorg er dan ook voor dat deze ooghuid een speciale verzorging krijgt.


Uiteraard is het, gezien de vele klachten over oogcosmetica, heel belangrijk dat deze producten de tere ooghuid niet irriteren of beschadigen. Let er dus op dat de oogcrème geen alcohol bevat, menthol, parfum of essentiele oliën.

Deze stoffen kunnen verdampen, met tranende ogen als resultaat.


Laat ons je helpen de juiste producten te kiezen.

Wat je zeker nooit moet doen omdat het zeker je ooghuid schaadt;

  • nooit reinigen met een exfolierend product of intensieve gelaatsreiniging.  
  • te hard wrijven bij de reiniging, laat je product de make up gedeeltelijk oplossen
  • ooghuid blootstellen aan hoge uv straling, deze tere huid verbrand en beschadigd snel. Helaas bestaan uv beschermers nog niet speciaal voor de ooghuid, ( spf lost niet op in het oogvocht) draag zoveel als mogelijk een zonnebril of zonnehoed.
  • niet reinigen / niet verzorgen en beschermen.

Eye Must Have

Zou jij ook wel eens een strijkijzertje voor je ogen willen? nou..... die bestaat gewoon geloof ons.


Misschien niet geheel kreukvrij want je behoud je natuurlijke expressie. Maar ook zonder instituut behandeling bestaat er een daadkrachtig product welk deze lijntjes drastisch verminderd.


Wil je directe aanspanning van de ooghuid? Zonder dat je huid oncomfortabel aanvoelt maar intens hydrateert waardoor de huid zijn stevigheid terugkrijgt. Dan is het verstandig een oog serum te gebruiken. Deze gebruik je onder je rijke verzorging die de huidveroudering rondom de ogen actief verminderd en tekenen van vermoeidheid doet verdwijnen.

Een oogserum werkt als een strijkijzer, de verzorgende creme zorgt voor langdurige verbetering van de huid.

Mooie frisse blik, wie wil het niet?


Let op voldoende vochtinname, bij voorkeur water, beperk alcohol of sigaretten, slaap voldoende.... deze tips, we kennen ze allemaal wel. Harde feiten, en ook echt de waarheid. Lukt het je jezelf zoveel mogelijk aan deze basisprincipes te houden? Dan sta je al enkele meters voor in de weg naar de mooiste versie van jezelf.

This is a note or highlight box

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut ut odio dui. Nulla eleifend purus in nisi bibendum aliquet. Aliquam pulvinar pellentesque felis, nec sollicitudin ligula feugiat at. Mauris ullamcorper ornare augue, maximus rutrum nisi elementum in. 

>